Colon hydrotherapie

Marjorie detox Body & Lifestyle
Neem een kijkje in mijn praktijk

Detox en ontgiften

Darmspoeling (Colonhydrotherapie)

Colonhydrotherapie verwijdert stagnerende en oude darminhoud, bacteriën, schimmels, parasieten, gassen, slijm en celafvalstoffen. Het proces reinigt de darm en hydrateert het lichaam. Daarnaast werkt het verlichtend en ontspannend zowel fysiek, mentaal als emotioneel.

Resultaat

Door de darm in optimale conditie te brengen zul je een emotionele rust ervaren. Na de behandeling ontstaat over het algemeen een opgelucht en schoon gevoel in de buik. Je voelt je weer goed. Er worden afvalstoffen afgevoerd die tijdelijk kunnen zorgen voor vermoeidheid, beslagen tong, transpiratie en prikkelbaarheid. De behandeling zal niet alleen op de hoofdklacht zijn uitwerking hebben, maar kan tevens leiden tot een algemene verbetering van vitaliteit, veerkracht en doorbloeding van het lichaam.

Hoe werkt het?

De eerste behandeling volgt indien gewenst direct na een kort intakegesprek waarin we alles rustig doornemen, van uw vragen tot het inventariseren van uw klachten. De behandeling is effectief, pijnloos, discreet en zonder risico. Er wordt gebruik gemaakt van materiaal voor eenmalig gebruik. Hygiëne is bij ons regel nummer 1.

De client neemt plaats op de behandeltafel. In zijligging wordt een canule ingebracht. Men ligt tijdens de behandeling, afgedekt met een handdoek en deken, comfortabel op de rug op de behandeltafel. Aan de cliënt wordt alleen gevraagd  zich te ontspannen.

In onze praktijk wordt gewerkt met de slow-fill methode, dat betekent dat bij de behandeling rekening wordt gehouden met het zenuwstelsel. Het water wordt op lichaamstemperatuur heel langzaam in de darm gebracht. Hierdoor krijgt het water alle kans om zich goed tussen alle darmplooien te bewegen. Daarnaast zorgt de slow-fill methode ervoor dat veel rust in het lichaam ervaren wordt, zowel tijdens als na de behandeling. Bij een bepaalde vullingsdruk wordt de darm rustig geleegd en kan de inhoud losgelaten worden.

Tijdens de spoeling maak ik gebruik van speciale en zeer ontspannen massagetechnieken, die het proces bevorderen. De procedure van inlopen en wegstromen zal een aantal malen worden herhaald.

Als het spoelen is beëindigd, wordt de canule verwijderd. De cliënt komt rustig overeind en er is gelegenheid om nog even rustig te genieten van een kopje thee. Dagelijkse bezigheden kunnen na de behandeling gewoon weer worden opgepakt. De totale consult duurt gemiddeld 75 minuten, waarvan 45 minuten aan het apparaat.

Symptomen

Darmspoelingen dragen bij aan een gezond en vitaal lichaam. Ik adviseer om minimaal 1 keer per jaar preventief te reinigen. Heeft u last van een van de onderstaande symptomen dan is een darmspoeling een belangrijke eerste stap naar betere gezondheid.

  • opgeblazen gevoel
  • obstipatie of diarree
  • hoofdpijn
  • lusteloosheid
  • vermoeidheid
  • weinig weerstand
  • spastische darm
  • PDS/IBS (Prikkelbare Darmsyndroom)
  • moeite met afvallen of na afgevallen zijn, terugvallen in het oude voedingspatroon
  • darmklachten, ondanks een gezonde levensstijl

Zijn er nog vragen?

Ik begrijp het heel goed dat de behandeling als spannend ervaren kan worden. Wanneer je nog vragen hebt, bel me dan gerust even op!

Kijk ook alvast naar de veelgestelde vragen:

Phone: +31 623575278
Van Ostadestraat 234 A-B | 1073 TV | Amsterdam