IS EEN DARMSPOELING VEILIG?

Ja! Een behandeling bij een erkend therapeut met goede apparatuur is bovendien veel veiliger en gemakkelijker dan een klysma.

HEB IK EEN VERWIJZING NODIG VAN DE HUISARTS?

Nee, er is geen verwijzing nodig. Dit maakt ook niet uit voor de eventuele vergoeding door de zorgverzekeraar.

WELKE CONTRA-INDICATIES ZIJN ER EN WANNEER IS HET BETER OM GEEN COLON HYDROTHERAPIE TE ONDERGAAN?

Er is een beperkt aantal contra-indicaties, welke zijn gelegen in de meer ernstige ziekten zoals bijv. acute darmaandoeningen. Bij Marjorie Detox & Body Lifestyle wordt een zeer uitgebreide intake gedaan waarbij historie en/of de huidige situatie van eventuele klachten besproken worden. Tijdens de intake wordt ruim de tijd genomen om vragen te beantwoorden en uitleg over de behandeling gegeven.
Er wordt verschillend gedacht over de vraag of zwangerschap ook een contra-indicatie is. Veiligheidshalve hebben wij besloten om zwangere vrouwen in het eerste en laatste trimester niet te behandelen.

HOE ZIT HET MET DE HYGIENE?

In onze praktijk is hygiëne heel erg belangrijk. De apparatuur wordt volgens protocollen voor en na gebruik grondig gedesinfecteerd. Canules en het overige benodigde materiaal zijn steriel verpakt en worden in jouw bijzijn geopend en zijn slechts geschikt voor eenmalig gebruik.
Uiteraard wordt voor en na iedere behandeling het toilet grondig gereinigd.

WORDT MIJN DARMFLORA AANGETAST?

Met het verwijderen van de darmplaque, gaat een beperkt gedeelte van de darmflora verloren. Deze bacteriën groeien snel weer terug. Bovendien krijgt elke cliënt bij Marjorie Detox Body & Lifestyle, uit voorzorg, na iedere behandeling nog een halve liter water met hoogwaardige probiotica toegediend om de groei van goede bacteriën te bevorderen. Door het reinigen van de dikke darm wordt de voedingsbodem voor de slechte bacteriën aangepakt en krijgen de goede bacteriën de kans om zich sneller te vermenigvuldigen.

HOE BEREID IK ME VOOR?

Het beste resultaat wordt verkregen wanneer 2 dagen van te voren wordt gestart met licht verteerbaar eten. En voldoende water drinken voor het afvoeren van afvalstoffen. Twee uur voor de behandeling niet eten en weinig drinken. Na de behandeling de spijsvertering nog een uurtje laten rusten.
Alleen voor diabetici geldt dat zij tot 30 minuten voor de behandeling nog iets lichts mogen eten. Ook adviseer ik om iets mee te nemen voor na de behandeling, gewoon uit voorzorg.

DOET HET PIJN?

Nee, de behandeling doet geen pijn en wordt door bijna iedereen als comfortabel ervaren. Een enkele keer kan er wat lichte kramp optreden, maar dat is van korte duur en wordt niet als bezwaarlijk ervaren.

KAN IK NA DE BEHANDELING WEER ALLES DOEN?

Na de behandeling kun je inderdaad alles weer doen, maar vergeet niet dat de darm al flink in beweging is geweest. Mijn advies is daarom om de dag van de behandeling rustig aan te doen en niet te veel inspannende activiteiten op de agenda te hebben.

WORDEN DE BEHANDELINGEN VERGOED DOOR MIJN ZORGVERZEKERAAR?

Ja. Veel verzekeraars vergoeden de behandelingen gedeeltelijk. Voor meer informatie klik hier.

Phone: +31 623575278
Van Ostadestraat 234 A-B | 1073 TV | Amsterdam