Lever-galblaaszuivering (Andreas Moritz methode)

Bij een lever- en galblaasreiniging verwijder je op een relatief eenvoudige wijze galstenen uit de galblaas en leverkanaaltjes. Er is enorm veel gezondheidswinst te behalen bij het doen van de lever-en galblaasreiniging. Verzamel informatie voordat je hieraan begint, het is namelijk niet verstandig om dit ‘half’ te doen. Als je er éénmaal aan begint zul je het moeten volhouden tot je vrij bent van galstenen. Dit kan betekenen dat je een jaar lang iedere maand een zuivering doet.

Omdat de lever veel belangrijke functies heeft in ons lichaam, werkt de leverreiniging en het verwijderen van galstenen uit de lever en galblaas door in de functies van alle organen van het lichaam en is in het belang van jouw totale welzijn.

Een hoge darmspoeling vóór en na de leverreiniging is van harte aan te bevelen, omdat op deze manier de toxische galstenen het lichaam sneller verlaten.

Voorbereiding 6 daagse kuur en zuivering volgens de methode van Andreas Moritz

-Kies een dag uit, bijvoorbeeld zaterdag, om de reiniging te doen, zodat je de volgende dag uit kan rusten. Tel 6 dagen terug om de start met appelsap uit te rekenen. Zie verderop voor de beste tijd voor een zuivering.
-Neem geen medicijnen, vitaminen of andere pillen die je niet per sé nodig hebt; zij kunnen voorkomen dat de reiniging succesvol is.
-Haal 6 liter appelsap in huis.

Dag 1-6: Drink iedere dag 1 liter appelsap of maline zuur met water.

Je mag meer drinken als dat goed voelt. Het malinezuur (appelzuur) in het appelsap verweekt de galstenen en maakt de doorgang ervan door de galkanalen soepel en gemakkelijk, waardoor de leverreiniging succesvoller zal zijn.
Het appelsap heeft een sterk reinigend effect. Een aantal gevoelige mensen kan een opgeblazen gevoel ervaren en in sommige gevallen diarree krijgen tijdens de eerste paar dagen. Veel van de diarree is in feite vastgekoekte gal die door de lever en galblaas wordt afgevoerd (te zien aan een bruinige, gele kleur). De gistende werking van het sap helpt om de galkanalen te verwijden.

Als dit enigszins onaangenaam wordt, kun je het appelsap verdunnen met zoveel water als je wilt, of andere opties gebruiken die verderop beschreven worden. Drink het appelsap langzaam, verspreid over de dag, tussen de maaltijden (drink het sap niet tijdens, net voor en de eerste twee uur na de maaltijden en ’s avonds). Dit komt boven op je normale waterconsumptie van zes tot acht glazen per dag (1,5 tot 2 liter).
Noot: gebruik bij voorkeur biologisch appelsap, hoewel voor het doel van de zuivering elk goed merk appelsap, appelconcentraat of appelazijn net zo goed werkt. Het kan nuttig zijn om je mond met natriumbicarbonaat (zuiveringszout) te spoelen en/of je tanden verschillende keren per dag te poetsen om te voorkomen dat je tanden beschadigd raken. Denk erom dat je niet binnen 1 uur na het drinken van het appelsap je tanden poetst, omdat het tandglazuur dan nog zacht kan zijn van de vruchtsuikers en daardoor zou kunnen beschadigen. Je kan er ook voor kiezen om het appelsap met een rietje te drinken om je gebit te ontzien.

Dieetvoorschriften: Neem gedurende de volledige voorbereidings- en reinigingsweek op de leverreiniging geen voedingsmiddelen of dranken die koud of gekoeld zijn; ze koelen de lever af en verminderen daardoor de werkzaamheid van de zuivering. Alle voedingsmiddelen en dranken moeten warm zijn of op zijn minst op kamertemperatuur.
Neem om de lever voor te bereiden op het hoofdgedeelte van de zuivering zo mogelijk geen dierlijke voedingsmiddelen, zuivelproducten en gefrituurd voedsel. Eet verder normale maaltijden, maar voorkom dat je te veel eet.

Neem geen vette voedinsgmiddelen! Zo zal de gal zich opbouwen en komt er tijdens de daadwerkelijke zuivering meer stuwing. Dit zorgt er voor dat meer stenen naar buiten geduwd zullen worden.

De beste tijden voor de reiniging: Het belangrijkste en laatste deel van de leverzuivering kan het best in een weekend gedaan worden, wanneer je niet onder druk staat en voldoende tijd hebt om te rusten.

Als je medicijnen gebruikt: Neem tijdens het leverzuiveringsprotocol alleen de medicatie, vitamines of supplementen in die absoluut noodzakelijk zijn. Het is belangrijk om de lever geen extra werk te geven dat haar reinigingswerkzaamheden in de weg kan zitten.

Zorg dat je je darmen reinigt voor en na de leverreiniging: Een regelmatige stoelgang hoeft niet noodzakelijk een teken te zijn dat je darmen geen belemmeringen hebben. Het reinigen van de dikke darm, een paar dagen voor of idealiter op de zesde dag van de voorbereiding, helpt om ongemak of misselijkheid tijdens de daadwerkelijke leverzuivering te voorkomen of te minimaliseren.
Dit voorkomt het terugstromen van het oliemengsel of van afvalproducten vanuit het darmkanaal naar de maag. Het ondersteunt het lichaam ook om de galstenen snel af te voeren. Een hoge darmspoeling (colonhydrotherapie) is de snelste en eenvoudigste methode om de dikke darm voor te bereiden op de leverzuivering. Een klysma met behulp van het Colema Board is de op een na beste methode en als laatste kan gekozen worden voor het traditionele klisma.

Wat je moet doen op de zesde dag van appelsap drinken: Drink de complete liter appelsap in de ochtend. Je kunt het sap vrij snel na het wakker worden drinken.

Daadwerkelijke leverreiniging op dag 6 met de methode van Andreas Moritz

Benodigdheden:

-4 glazen water à 180 ml.
-Bitterzout (Magnesium sulfaat): 4 eetlepels (1 eetlepel is 15 gram).
-Olijfolie: 120 ml (lichte olijfolie is makkelijker in te nemen).
-Verse rode grapefruit: 1 grote of 2 kleine, genoeg om minstens 160 ml sap van te maken.
-Ornithine: 4 tot 8 capsules van 500 mg, om er zeker van te zijn dat je goed kan slapen. (ornithine is een aminozuur, wat er voor zorgt dat de vrijgekomen afvalstoffen, met name de ammoniakken, worden geabsorbeerd).
-Een grote pot of beker met deksel (liefst van glas).
-Eventueel: een groot plastic rietje: om te helpen het mengsel te drinken. Niet iedereen vindt het olijfolie mengsel lekker smaken.
-Eventueel: Paratrex of Zwarte Walnootschil tinctuur: 10 tot 20 druppels, om parasieten te doden die uit de lever komen.

Dag 6 – de dag van de zuivering:
Neem een ontbijt en lunch dat geen vet bevat. Door het vermijden van vet wordt ervoor gezorgd dat de gal zich opstapelt en er druk in de lever ontstaat. Hoe hoger de druk, des te meer stenen eruit worden geduwd.

Drink de laatste liter appelsap in de ochtend.

14:00 uur: eet of drink niets meer (behalve water) na twee uur ‘s middags. Als je je hier niet aan houdt, kan je je later behoorlijk ziek gaan voelen. Maak eventueel het bitterzout vast klaar. Als je een setje voor de leverreiniging bij ons in de praktijk hebt aangeschaft, kun je 4 glazen water nemen (van ieder ongeveer 180 ml) en in ieder glas een zakje bitterzout oplossen. Als je geen setje bij ons hebt aangeschaft, doe je een eetlepel (à 15 gram) in ieder glas.

18:00 uur: drink één portie van deze oplossing. Je mag, als je dat wilt, erna een paar slokjes water drinken om je mond te spoelen.

Zet nu de olijfolie en grapefruit klaar om op kamertemperatuur te komen.

20:00 uur: drink nogmaals een glas water met 1 eetlepel bitterzout. Alhoewel je niet gegeten hebt sinds 14.00 uur, zal je geen honger hebben. Maak je alvast klaar voor het slapengaan. Bij dit proces is timing best belangrijk.

21:45 uur: giet 120 ml olijfolie in de pot met deksel.Was de grapefruits grondig en pers ze uit, verwijder het vruchtvlees met een vork of zeefje. Zorg dat je minimaal 160 ml sap hebt, iets meer is beter. Giet dit bij de olijfolie. Voeg eventueel 10-20 druppels Paratrex of Zwarte Walnootschil tinctuur toe. Sluit de pot goed af en schud stevig totdat het waterig is (dit lukt alleen met vers grapefruitsap).

Ga nu nog één of meerdere keren naar het toilet, zelfs al wordt het dan wat later voor je drank van 22.00 uur. Probeer ervoor te zorgen dat je niet meer dan een kwartier te laat bent. Anders kan het dat je er minder stenen uit krijgt.

22:00 uur: drink het olijfolie-grapefruitsap-mengsel. Neem 4 tot 8 Ornithine capsules in met de eerste slokjes om er zeker van te zijn dat je kan slapen. Je kunt door een groot plastic rietje drinken om het jezelf makkelijker te maken als je het mengsel vies vind. Je mag eventueel ook honing tussen de slokjes door gebruiken. Zorg dat alles klaarligt op een eetlepel. Neem alles mee naar je slaapkamer als je dat wilt, maar drink het staande op. Drink het geheel binnen 5 minuten op (15 minuten voor heel oude of zwakke mensen).

Ga nu meteen liggen
Er komen misschien helemaal geen stenen los, als je dit niet doet. Hoe eerder je gaat liggen, des te meer stenen je eruit krijgt. Zorg dat je dus voortijdig klaar bent om naar bed te gaan. Maak niet eerst nog even de keuken schoon. Zodra je de drank op hebt, loop je naar je bed en ga je plat op je rug liggen met je hoofd hoog op een kussen (je hoofd moet hoger liggen dan je buik). Doe het licht uit en probeer eraan te denken wat er nu in je lever gebeurt. Probeer de eerste 20 minuten of langer heel stil te liggen en niet te praten. Het kan zijn dat je een hele rits galsteentjes als knikkers door je galbuisjes voelt gaan. Je zal geen pijn hebben, want de galbuisjes zijn geopend en ontspannen (dankzij het bitterzout!). Ga nu slapen, het kan zijn dat je geen stenen krijgt als je dit niet doet.

De volgende ochtend (Dag 7):
6:00 uur (iets later mag): Zodra je wakker wordt, neem je eerst een glas warm of lauwwarm water en kort daarna de derde dosis bitterzout. Je mag teruggaan naar bed, maar het is het beste om in een opgeheven positie te zijn (je kunt bijvoorbeeld gaan mediteren of iets gaan lezen). Neem de derde portie niet voor 6.00 uur ‘s ochtends.

Twee uur later: neem de vierde (en laatste) portie bitterzout. Je mag eventueel weer teruggaan naar bed.

Nog eens twee uur later : Je kan weer rustig beginnen met eten en drinken. Begin met bijvoorbeeld vruchtensap. Eet een half uur later fruit. Een uur daarna mag je weer normaal eten, maar houd het licht. Tegen de middag zal je je weer beter voelen.

Blijf de eerste 2-3 dagen licht eten. Bedenk dat je lever een enorme “operatie” heeft ondergaan.

De volgende dag (Dag 8):
Reinig de dikke darm met behulp van een Colon Hydrotherapie behandeling of Klysma’s en het gebruik van Oxy Powder.

Water drinken is heel belangrijk
Denk erom dat het heel belangrijk is om voldoende water (liefst warm of lauwwarm) te drinken gedurende het gehele proces en tijdens de voorbereidingsdagen, maar vooral ook ná het doen van de leverreiniging. Vermijd alleen het drinken van water direct na het nemen van het bitterzout (10-15 minuten) en de eerste twee uur na het oliemengsel.

Hoe goed heb je het gedaan? Je kunt verwachten dat je ‘s ochtends diarree hebt. Gebruik een zaklantaarn om in het toilet naar galstenen in je stoelgang te zoeken. Ook kun je een zeef of vergiet vooraf in de wc plaatsen om de stenen op te vangen (gebruik deze zeef of vergiet niet meer voor je voeding, omdat er veel afvalstoffen in de galstenen zitten). Zoek vooral naar groene stenen, dat zijn echte galstenen en geen voedselresten. Alleen gal uit de lever is erwtengroen.

Voedselresten zinken, maar galstenen komen boven drijven doordat ze cholesterol bevatten.
Je kunt ook (met name bij de eerste 3-5 leverreinigingen) allerlei gekleurde en harde stenen vinden, die wel naar de bodem zakken. Deze stenen komen uit de galblaas en zijn verkalktte stenen. Tel alle stenen, zowel de groene als de huidkleurige en anders gekleurde stenen. Er zijn in totaal ongeveer 2000 stenen nodig om voorgoed van allergieën, bursitis of bovenrugpijn af te komen. De eerste leverkuur kan ervoor zorgen dat je er een paar dagen vanaf bent, maar zodra de stenen die daarachter lagen naar voren verplaatsen, kunnen ze je weer dezelfde symptomen geven.

Soms zitten de galbuisjes vol met cholesterol kristallen die geen ronde steentjes hebben gevormd.
Ze verschijnen als “snippers” die boven komen drijven in de toiletpot. Ze kunnen huidkleurig zijn en miljoenen kleine witte kristallen bevatten. Het verwijderen hiervan is net zo belangrijk als het verwijderen van stenen.

Je kunt de leverreiniging elke twee tot vier weken herhalen. Doe nooit een leverreiniging wanneer je echt ziek bent. Houdt minimaal een tijdsbestek van twee weken tussen de leverreinigingen aan, omdat de galstenen minstens twee weken nodig hebben om van achter in de lever zich te verplaatsen naar de grotere galgangen. Dan heeft het pas weer zin om een nieuwe reiniging te doen. In sommige gevallen kan het echter zinnig zijn om al sneller een nieuwe reiniging te doen. Dit is met name als je klachten ervaart ná het doen van de reiniging. Neem bij twijfel altijd contact met ons op of met je eigen colon hydrotherapeut.

BELANGRIJK!!!!
Blijf de procedure herhalen tot alle stenen verwijderd zijn. Je weet dit pas met zekerheid als je 2 maal een leverreiniging hebt gehad zonder enige steen.
De meeste mensen hebben hier minstens 12 leverreinigingen voor nodig. Sommigen zelfs nog veel meer. Als je bij voorbaat al zegt dat je dit te veel vindt, begin er dan helemaal niet aan. Het is dan beter om de boel niet in beweging te gaan zetten.

Pas op voor duizeligheid
Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het magnesiumsulfaat (bitterzout) er voor kan zorgen dat je bloeddruk een flink stuk naar beneden gaat. Dit kan er voor zorgen dat je duizelig wordt en in het ernstigste geval zelfs onderuit gaat. Dit ontstaat eerder als je snel opstaat en beweegt. Neem dus je tijd en de rust. Moet je een trap af om naar het toilet te gaan, zorg dan dat je extra veiligheidsmaatregelen neemt. Zet eventueel een emmer naast je bed, zodat je niet naar beneden hoeft of ga bijvoorbeeld achteruit de trap af, zodat je niet van de trap zult vallen.

 

Phone: +31 623575278
Van Ostadestraat 234 A-B | 1073 TV | Amsterdam